Duurzaam partnership als succesformule voor zorggebouwen

15 september 2016 15:51 - Vitaal ZorgVast bv
Duurzaam partnership als succesformule voor zorggebouwen

Op 15 september jl. heeft Vitaal ZorgVast (partner ZorgVastgoed.nl) samen met zorgaanbieder Viattence uit Heerde een bijeenkomst georganiseerd voor de professionals van ZorgVastgoed.nl. met als thema “partnership dé succesformule voor het ontwikkelen van innovatief zorgvastgoed”.

Op een deel van het terrein waar nu het huidige verpleeghuis Wendhorst in Heerde staat, zullen zorgwoningen voor 96 bewoners van Viattence worden gerealiseerd. Het overige deel is door Viattence verkocht. Hier zullen circa 50 woningen voor de particuliere markt worden gebouwd. De betrokken partijen bij de ontwikkeling van de zorgappartementen zijn: zorgaanbieder Viattence, architectenbureau Van Veen Architecten, belegger Apollo Zorgvastgoed, ontwikkelaar Vitaal ZorgVast en BAM. 

Lars Drijvers van Vitaal ZorgVast: “De deelnemers waren heel erg nieuwsgierig naar de visie van de zorginstelling, de alternatieve aanwendbaarheid van de panden en hoe we het een en ander hebben georganiseerd om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Men was onder de indruk van de duidelijke visie, de heldere uitgangspunten en de bereidheid om vanaf het begin onderling samen te werken. De bestaande koudwatervrees naar beleggers en ontwikkelaars konden we wegnemen. Ondernemers in de zorg weten elkaar steeds beter te vinden, was de algemene conclusie. Dit partnership is hiervan een goed voorbeeld.” 

Lars Drijvers is als ontwikkelaar bij Vitaal ZorgVast enthousiast over het partnership. “We zijn voor een lange tijd een relatie aangegaan voor de ontwikkeling, financiering, realisatie èn het onderhoud van de zorgwoningen. BAM Woningbouw zal de appartementen bouwen waarna Apollo Zorgvastgoed het gebouw afneemt. Viattence zal de huurder van de zorgappartementen zijn. BAM zal gedurende deze periode verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Na de oplevering blijven we gezamenlijk verantwoordelijk voor het zorgvastgoed en wel gedurende een periode van 25 jaar.

Vitaal ZorgVast is samen met zusterbedrijf AM geselecteerd voor deze ontwikkeling n.a.v. de tender die Viattence eind 2015 heeft uitgeschreven. “Viattence was vanaf het begin heel duidelijk over haar visie en randvoorwaarden voor de nieuwe huisvesting. Viattence wil de vertrouwde sfeer van thuis in de nieuwe woonvorm evenaren. Met de juiste zorg en ondersteuning denkt de zorgorganisatie dat mensen in een huiselijke sfeer zo lang mogelijk de eigen regie kunnen houden. Door de nieuwbouw krijgt Viattence de mogelijkheid om haar visie vorm te geven. Wij delen deze visie.” aldus Lars Drijvers.