Zaanse trots: Commissaris van de Koning opent het nieuwe Zaans Medisch Centrum

9 juni 2017 18:06 - Vitaal ZorgVast bv
Zaanse trots: Commissaris van de Koning opent het nieuwe Zaans Medisch Centrum

Zaandam, 9 juni 2017 – Vandaag is het nieuwe Zaans Medisch Centrum officieel geopend door de Commissaris van de Koning, de heer Remkes, in aanwezigheid van vele medewerkers, medisch specialisten, genodigden, de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van het ZMC. De muzikale opening volgde de met internationale prijzen bekroonde wandtekening in de hal van het ziekenhuis, waarin het menselijk lichaam en de rijke geschiedenis van de Zaanstreek op originele wijze met elkaar verbonden zijn. De sprekers, hoogleraar gezondheidszorg prof. dr. Pauline Meurs, voorzitter van de raad van bestuur dr. Wouter van der Kam, voorzitter van de medische staf Boris Kanen en architect Ellen van der Wal, legden in hun toespraak de link tussen een element uit de originele wandtekening en de zorg in het ziekenhuis.

Bij de openingshandeling werd een Rubik’s Cube gebouwd, waarmee gesymboliseerd werd dat in het ZMC niet alleen aan stenen is gebouwd, maar ook samen wordt gebouwd aan uitstekende zorg voor de bevolking.

Het nieuwe ziekenhuis met haar gastvrije uitstraling is een aanwinst voor de bewoners van de Zaanstreek. Door het diverse zorgaanbod, onder andere in de aanpalende Zorgboulevard, en de goede samenwerking in de regio is goede zorg gegarandeerd.

Vernieuwend in alle opzichten

Het Zaans Medisch Centrum is het eerste lean ontworpen ziekenhuis in Nederland. Het ziekenhuis is ontwikkeld door het Zaans Medisch Centrum in een Alliantie met Vitaal ZorgVast en werd gerealiseerd door BAM. BAM is ook verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud, voor het leveren van schoonmaakdiensten en voor de levering van energie en water aan het ziekenhuis. Het ontwerp is van Mecanoo architecten. Het nieuwe ziekenhuis staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, wat wordt onderstreept door het BREEAM very good certificaat.