Machteld Braunius

Directeur

Machteld is een ondernemende manager, die jarenlange praktijkervaring in de gezondheidszorg inzet voor innovatieve concept- en projectontwikkeling van zorgvastgoed. Ze startte haar loopbaan aan het bed van de patiënt, als verpleegkundige. Daar zag ze hoe een mensgerichte, veilige omgeving kan bijdragen aan herstel. Dagelijks merkte ze hoe een  goed ontworpen ziekenhuis en slim uitgedachte logistiek resulteren in korte loopafstanden en efficiënt werken.

In haar functie als Intensive Care verpleegkundige voor volwassenen en kinderen stimuleerde ze het benutten van nieuwe technologie op elke beschikbare m2. Als hoofdverpleegkundige en manager dacht ze na over het programma van eisen voor een nieuw ziekenhuis.

Ze studeerde bedrijfskunde en als directeur Financiën berekende ze de kosten van een nieuw ziekenhuis en concludeerde: te weinig ‘value for money’. Dat moet beter kunnen! Inspiratie voor vernieuwend zorgvastgoed deed Machteld op toen ze als organisatie adviseur deel uitmaakte van de global healthcare advisory groep van Pricewaterhouse Coopers. Daar leerde ze dat een strategische visie en het zorg- en behandelingsconcept de fundamenten zijn voor onderscheidende huisvesting. Werkbezoeken aan ziekenhuizen in Europa, de VS, Azië en de Emiraten leverden een schat aan ideeën op. Als medeoprichter van Vitaal ZorgVast is ze nu in de positie om het verschil te maken; om in nauwe samenwerking met de zorginstelling en samen met ervaren BAM collega’s de beste huisvesting te realiseren.