Hillegom - Elzenhof

Vitaal ZorgVast ontwikkeld samen met AM de wijk Elzenhof in HIllegom. Elzenhof is de derde fase in de ontwikkeling van de Woonzorgzone Elsbroek-Zuid. Elzenhof wordt een gemengde inclusieve wijk: een nieuwe woonbuurt voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. In Elzenhof komen 75 appartementen en 45 grondgebonden woningen. Vitaal ZorgVast ontwikkeld de appartementen: 35 levensloopbestendige en 40 zorgwoningen. In de zorgwoningen wordt zorg en dienstverlening ‘nieuwe stijl’ aangeboden. Bewoners van de appartementen kunnen daarnaast gebruik maken van de zorg- en dienstverlening aangeboden in het naastgelegen Bloemswaard.

Woonzorgzones

Gemeente Hillegom en AM willen een buurt realiseren voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen te wonen. Onderlinge ontmoeting, contact en samen activiteiten ondernemen staat centraal. Met het realiseren van woonzorgzones geeft de gemeente Hillegom een eigentijds antwoord op de groeiende vraag naar zorgwoningen, levensloopgeschikte woningen en goed toegankelijke buurten voor ouderen en mensen met en zonder beperking.

Drempelloos

De nieuwe buurt wordt zodanig ontworpen dat hier jong en oud gelukkig samen kunnen wonen en leven. Het openbaar gebied is nagenoeg drempelloos, zodat mensen met rollator of rolstoel eenvoudig kunnen bewegen. Het gebied zal aansluiten op de structuur van de omliggende omgeving. Zo zal het water aan de Vincent van Goghsingel worden doorgetrokken en komt er veel groen in de vorm van bomen, hagen en tuinen.

Toekomstbestendig

De woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig, waarmee deze voorzien in comfortabel en toekomstbestendig wonen. Ook worden in het gebied klimaat adaptieve maatregelen getroffen als waterdoorlatende tegels. Er wordt daarnaast ruimte gecreëerd voor initiatieven met deelauto’s en uitbreidbare laadpalen voor elektrische auto’s.