OK complex Refaja ziekenhuis Stadskanaal

Turn Key operatiecomplex

In zeer korte tijd is voor het Refaja (heden Treant) een nieuw, state-of-the art operatiekamercomplex gerealiseerd. Het complex is gerealiseerd in een Turn Key opdracht door BAM Bouw en Techniek, OK-bouwer Interflow en ontwikkelaar Vitaal ZorgVast.

Modulaire en toekomstbestendige OK’s

Het nieuwe OK-complex staat achter het bestaande ziekenhuis. Het omvat vier multifunctionele OK’s, met daaronder technische- en kantoorruimten. Een loopbrug verbindt het nieuwe OK-gebouw met het ziekenhuis. Met de realisatie van het nieuwe complex gaat een al lang bestaande wens van het Refaja in vervulling: een nieuw, modern en flexibel operatiekamercomplex dat voldoet aan de modernste eisen. De toegepaste Flex-OK heeft een modulaire opzet: de wanden van de OK’s zijn makkelijk te vervangen en nieuwe medische techniek daarmee eenvoudig inpasbaar.

Refaja selecteerde het concept van de Flex-OK vanwege de toekomstbestendigheid, de optimale werkomgeving en de zekerheid van optimale patiëntveiligheid. Door de keuze voor een modulaire bouwsysteem is het nieuwe OK-complex in korte tijd en compleet ingericht gerealiseerd.